Saturday, March 5, 2011

O formă aparte de cinematografie, experimentală

Ați fost vreodată curioși să știți cum arată - fizic - semnalul Wi-Fi din jurul biroului, școlii sau apartamentului în care locuiți? Extrem de ingenioasa secvență video prezentată mai jos, realizată de Timo ArnallJørn Knutsen și Einar Sneve Martinussen ne dezvăluie exact acest "invizibil". Procedeul tehnic folosit de cei trei a fost unul relativ rudimentar: mai întâi, au proiectat și construit un “băț” cu o lungime de 4 metri, pe care au fost montate beculețe, cu scopul de a măsura puterea semnalului Wi-Fi.

Cu cât semnalul este mai puternic, cu atât este iluminată o porţiune mai mare din "băţ". Odată creat acest dispozitiv, nu le-a mai rămas decât să se deplaseze în zona unde doreau să facă măsurătorile. Imaginile au fost obținute cu ajutorul unui unui aparat de fotografiat setat pe "timp de expunere ridicat". Rezultatul: o perdea de luminițe, având înălțimea proporțională cu puterea semnalului măsurat. Imaginile au fost surprinse în Oslo, Norvegia. 


De remarcat faptul că semnalul cel mai puternic este concentrat în jurul clădirilor rezidențiale, al centrelor universitare ori cafenelelor. În afara acestor puncte, intensitatea semnalului scade exponențial, chiar până la dispariţia completă.

0 comentarii: