Saturday, February 5, 2011

Cum ar fi fost DACĂ...

Super Bowl este finala campionatului Ligii Naționale Americane de Fotbal (NFL), punctul culminant al întregului sezon regulat...Sistemul folosit pentru "ștampilarea" meciurilor se bazează pe numeralele romane și nu ține deloc seama de anul în care se dispută meciul. De exemplu, Super Bowl I s-a jucat pe 15 ianuarie 1967 (a încununat sezonul 1966), în timp ce Super Bowl XLV este programat pe 6 februarie, anul acesta...Mai mult, ziua în care se desfășoară meciul este declarată de facto "zi națională" și este numită "Duminica Super Bowl-ului". Bun, să mergem mai departe...Conform statisticilor, s-ar părea că într-un anumit clasament, ziua Super Bowl se înșurubează fix pe locul doi (după cea a Recunoștinței), consumul americanilor atingând, în respectivele 24 de ore, cote usturătoare. Pentru alții, firește, nu e decât o altă MARE pleașcă.



Să încercăm să venim încet-încet către ce ne interesează. Aproape fără excepție, în fiecare an, transmisia finalei SB a fost spectacolul de televiziune cel mai urmărit de americani...Ca să înțelegem mai exact proporțiile, să luăm un exemplu: de pildă, Super Bowl-ul XLIV din 7 februarie 2010 a surclasat în mod absolut toate recordurile, devenind, atenție (!), cel mai urmărit program de televiziune din întreaga istorie!!! Cu aproape 107 milioane de spectatori, a bătut ușor "la fund" recordul de vizionare din urmă cu 27 de ani, deținut de ultimul episod din seria M*A*S*H.


Bun, și care e ideea? Ideea e că probabil nu v-ați întrebat niciodată cum ar fi arătat o transmisiune a Super Bowl-ului dacă ar fi fost regizată de...altcineva decât ar fi impus "uzanțele"...de exemplu, ce s-ar fi întâmplat dacă regizorul transmisiei ar fi fost, de pildă, un regizor de film? Sau poate chiar v-ați întrebat așa ceva, dar vorbind serios, cine ar fi putut să vă răspundă la așa o întrebare?


Ei bine, acum, pe "Cinema, pas cu pas" avem un răspuns conceptibil...Nu știu dacă este cel corect, dar, sunt sigur că e un punct de pornire. De aici încolo, n-ar fi rău să puneți puțin în mișcare și propria dv. imaginație...Smile!

0 comentarii: