Sunday, March 11, 2012

"Napoleon" (Abel Gance, 1927), ghid selectiv al spectatorului

Pornind de la premisa că puțini compatrioți se vor număra printre cei 3000 de spectatori care vor asista la premiera filmului (în Oakland, la Paramount Theater, pe 24, 25, 31.03 și 1.04), m-am gândit să postez câteva materiale care să vă introducă în atmosfera evenimentului. După cum am mai spus-o și cu altă ocazie, varianta integral restaurată a peliculei care urmează a fi prezentată îi aparține lui Kevin Brownlow, în timp ce coloana sonoră este semnată de Carl Davis. Așadar, să începem.



Pentru început, câteva imagini ale locației, teatrul Paramount din Oakland, un excelent exemplu de arhitectură Art Deco.
Fațada exterioară.
Imagine de la interior.

Imagini din holul teatrului.

Alternativ, puteți urmări și filmulețul următor, un colaj de fotografii de prezentare a teatrului. Atmosfera este întregită de coloana sonoră adaptată evenimentului care va avea loc la finele luni martie.




Revenind la film, începem cu un filmuleț de prezentare (trailer) a proiecțiilor programate la sfârșitul lunii.



Compozitorul Carl Davis vorbește (în două scurte episoade) de coloana sonoră pe care o semnează și care va fi interpretată live în timpul proiecției de către Oakland East Bay Symphony Orchestra. Interviul a fost găzduit chiar de teatrul Paramount din Oakland.





Într-un interviu din anii 1980, Kevin Brownlow vorbește despre regizorul francez Abel Gance.



Într-un interviu de la începutul anului 2012 realizat de televiziunea PBS, același Kevin Brownlow vorbește despre proiecțiile cu "Napoleon" programate la sfârșitul lunii.

0 comentarii: